خانه مشروطه تبریز شروع آزادی خواهی
یکی از مکان های دیدنی تبریز که گردشگران زیادی را به خود جذب می کند، خانه مشروطه تبریز است که جزء یکی از تاریخی ترین بنا های ایرانی محسوب می شود. این خانه که همه آن را با نام مشروطه می شناسند حدود 150 سال قدمت دارد و در آن انواع وسایل و اجسام قیمتی و تاریخی یافت می شود که بیانگر تلاش و کوشش های مردمان ایرانی است.
خانه مشروطه در شهر تبریز و دقیقا مقابل مسجد جامع غرب بازار قرار دارد و با معماری قاجاری خود افراد زیادی را خواسته و نا خواسته به سمت خود می کشد. حدود صد سال گذشته این خانه محلی برای گرد همایی سران مشروطه بود و تمام تصمیمات ریز و درشت درباره مشروطه در این مکان گرفته می شد.
زمانی که محمد علی شاه قاجار مجلس شورای ملی را به توپ بست و آن را ویران کرد، سران مشروطه آذربایجان در منزل یکی از مشروطه خواهان به نام حاج مهدی کوزه کنانی به گرد هم می آمدند و به تصمیم گیری درباره آینده ایران می پرداختند.
هنگامی که تبریز به مدت 11 ماه محاصره گردید، مرکز فرماندهی مجاهدان و انجمن تبریز برای این که شاه را متوجه کنند که در برابرش تسلیم نخواهند شد در این بنا تصمیم های بسیاری گرفتند که در نتیجه سبب آزادی تبریز گردید.
باقرخان، ستارخان، حاج مهدی کوزه کنانی، حاج میرزا آقا فرشی از افرادی هستند که در این مکان به فعالیت می پرداختند. اگر می خواهید با این بنای تاریخی بیشتر آشنا شوید با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
معماری خانه مشروطه
همانطور که گفتیم این بنا حدود 150 سال قدمت دارد، یعنی ساخت آن به سال 1247 هجری خورشیدی مربوط می شود.
در سال 1247 هجری خورشیدی هنگامی که حاج ولی معمار تبریزی از روسیه به ایران بازگشت تصمیم به ساخت این بنا گرفت و آن را در همان سال بنیان گذاشت.
مساحت این خانه چیزی حدود 1300 متر مربع و خانه ای دو طبقه است. هنگامی که از معماری به سبک قاجار این خانه صحبت می شود همه نورگیر، درب های منبت کاری شده، کلاه فرهنگی و پنجره های ارسی که به صورت قدی و با رنگ های سرخ و سبز کار گذاشته شده اند را به خاطر می آورند.
در نگاه کلی خانه مشروطه تبریز یک سبک قدیمی و معماری منحصر به فردی را به همراه دارد و تمامی افراد از آن به خوبی استقبال خواهند کرد
وسایل تاریخی این بنای باستانی
از اشیاء و اجسام تاریخی این بنا می توان به تندیس هایی اشاره کرد که از افراد مختلف و افراد انقلابی در خانه مشروطه قرار گرفته است.
این تندیس ها از افرادی که شرح می شود در خانه مشروطه به جا مانده است: زینب پاشا، علی اکبر دهخدا، آخوند خراسانی، شیخ علی اصغر لیلاوایی، علی موسیو، هوارد باسکرویل، حاج علی ختایی، حاج علی دواچی و حسین خان باغبان.
لازم به ذکر است که زینب پاشا تنها بانوی مشروطه خواه بوده و برای ایران نامی ماندگار و باعث سر افرازی است.
علاوه بر تندیس هایی که در سراسر این خانه به چشم میخورند در سال 1375 هجری خورشیدی یک موزه در این بنا ساخته شد و اشیاء تاریخی دیگری در آن جایگذاری گردید. وسایل شخصی بزرگان مشروطه، سلاح کمری ستارخان، فرش مشروطه و اسناد مربوط به مشروطه نمونه هایی از این وسایل تاریخی هستند.
دلیل نامگذاری خانه مشروطه
همانطور که گفتیم این بنا محلی برای برگزاری جلسه هایی بین سران مشروطه بود و تمامی تصمیمات درباره انقلاب و ایران در این بنا گرفته می شد، به همین دلایل این مکان را به خانه مشروطه نامگذاری کردند.
زمان مناسب برای بازدید از خانه مشروطه
اگر شما از افرادی هستید که برای دیدن این بنا بسیار مشتاق هستید می بایست قبل از سفر به تبریز ساعات کاری این مکان را بدانید.
اگر می خواهید در فصل پاییز و زمستان به بازید از خانه مشروطه تبریز بپردازید باید بدانید که از ساعت 9 صبح تا 17:30 عصر این مجموعه پذیرای شما خواهد بود. اما اگر در فصل های خوش آب و هوای تابستان و بهار به تبریز سفر نمودید برای بازدید از این بنای تاریخی می توانید از ساعات 9 صبح الی 19 عصر مراجعه نمایید.
پیشنهاد ما به شما انتخاب فصل های تابستان و بهار است، به این خاطر که در این فصول آب و هوای تبریز مطلوب تر و ساعات بازدید از بنا های تاریخی آن بیشتر خواهد بود.
در این مقاله سعی نمودیم تا شما را با جزئیتات این بنا آشنا نماییم و آن را به طور کامل برایتان معرفی کنیم. امیدواریم با بازدید از این بنا سفری دلنشین و لذت بخش را تجربه کنید.
سلام
سایتتون واقعا قیمتای هتلاش عالیه….درمقایسه با سایت های دیگه .
من که به هرکس قصد سفر داره تاحالا معرفیش کردم